1745150261125

Over Sparkling Concepts  

We zijn horecaondernemers. Conceptontwikkelaars. En geloven heilig in de 3-eenheid: authenticiteit, perfecte gastbeleving en groeiend rendement om totaalconcepten te creëren die de middelmatigheid ontstijgen.

Horeca Concept Sparkling Concepts Sparkling Concepts Restaurant IV 2024Horeca Concept Sparkling Concepts
Uit de praktijk geboren  

Sparkling Concepts is je partner in het doorbreken van de horecamiddelmaat. Niets geeft ons meer voldoening dan een ondernemer die (weer) trots is op zijn zaak. Die rondloopt en graag zijn gasten vertelt over het concept. Die mix van meer rust, trots en enthousiasme – dát is waar we het voor doen.

De passie voor authentieke horeca zit diep in ons DNA. Oprichter Roos begon haar horecacarrière 21 jaar geleden met haar eerste kroeg. "Ik keek niet naar wat anderen deden, maar bleef dicht bij mezelf. Elk detail moest kloppen," vertelt ze. "In 5 jaar tijd haalde ik 2 ton winst eruit."

Met diezelfde filosofie bouwde Roos haar imperium uit tot 23 zaken met 480 medewerkers. Een ongeluk in 2003 dwong haar een andere richting in, maar de horeca bleef haar grote liefde. In 2009 besloot ze haar ervaring en passie in te zetten voor andere horecaondernemers.

Met Sparkling Concepts helpt ze nu ondernemers hun eigen unieke formule te vinden die niet alleen een wauw-effect heeft, maar ook échte resultaten oplevert. "Wij ontwikkelen concepten die niet concurreren op prijs, maar excelleren in eigenheid."

NatuurbegraafplaatsDoetichem 258HR
Eruit springen in een verzadigde markt is niet makkelijk

Na 20 jaar in het horecavak weten we één ding zeker: blijvend succes draait niet om trends volgen, maar om authenticiteit tonen. Om een concept waarbij alle elementen – van interieur tot menukaart, van personeelstraining tot marketingstrategie – naadloos op elkaar zijn afgestemd.

Deze inzichten komen niet uit een boek. Als voormalig eigenaren van 23 horecazaken hebben we zelf ervaren hoe complex deze puzzel kan zijn. We hebben nachten doorgewerkt, tegenslagen verwerkt en vooral: geleerd wat wél en niet werkt in een markt die steeds veeleisender wordt.

Net als veel ondernemers worstelden we met essentiële vragen:

  • Hoe creëer je een authentieke uitstraling die écht aansluit bij je doelgroep?
  • Hoe zorg je voor voldoende afstemming tussen inrichting, personeel en menukaart?
  • En hoe blijf je inspelen op de steeds veranderende marktbehoeften?

Als je er middenin staat, heb je vaak veel aan je hoofd waardoor het lastig is om overzicht te houden. Net als veel horecaondernemers probeerden we in het begin alles zelf te doen, waardoor tijd iets werd waar we altijd tekort aan hadden.

Na ruim 20 jaar weten we dat een succesvol horecaconcept meer is dan een mooi interieur of een goede menukaart. Het gaat om een integrale benadering waarbij alle facetten op elkaar zijn afgestemd en bijdragen aan één coherent geheel. Deze inzichten vormen nu de basis van onze aanpak bij Sparkling Concepts, waar we ondernemers helpen deze uitdagingen te overwinnen.

NatuurbegraafplaatsDoetichem 63HR
De puzzelvisie: alles moet in elkaar passen  

De weg naar onze integrale benadering was geen rechte lijn, maar ontstond uit praktijkervaring. Succesvolle concepten zijn als perfecte puzzels waar alle stukjes naadloos in elkaar vallen.

"Ik zag telkens weer hetzelfde misgaan" vertelt Roos. "Prachtige interieurs naast tegenvallende menukaarten. Geweldige teams in zaken met onduidelijke uitstraling. De magie ontbrak omdat elementen elkaar niet versterkten."

Het gedwongen afscheid van haar eigen zaken scherpte haar blik: de horecawereld werkt te gefragmenteerd. Interieurbureaus, personeelsadviseurs, menukaartspecialisten – allemaal op eilandjes. Het antwoord van Roos: Sparkling Concepts. Eén integrale benadering waarbij alle bedrijfsonderdelen als samenhangend geheel worden ontwikkeld, of je nu een bestaande zaak hebt of van nul begint. Een visie die niet alleen onderscheidende, maar ook duurzame concepten creëert.

NatuurbegraafplaatsDoetichem 387HR
Eigenzinnig, visiegedreven en open voor expertise: de ondernemers waarmee wij floreren  

De horecawereld verandert in hoog tempo. En dat vraagt om horecaondernemers die durven.

Om ondernemers met een visie die zich tegelijkertijd beseffen: om de komende jaren niet alleen te overleven, maar écht te excelleren, is specifieke expertise nodig. Onze 20+ jaar horeca-ervaring versterkt jouw eigenheid, zodat je concept tot in de details standhoudt.

Horeca Concept Sparkling Concepts Horeca Sparkling Concept 2024Horeca Concept Sparkling Concepts
Concept en Advies

Voor een concept dat niet te evenaren is

Strategische aanpak voor onderscheidend vermogen. We versterken jouw visie met onze expertise in vier cruciale gebieden. Dat doen we op het gebied van marktanalyse, conceptontwikkeling, optimalisatie en zichtbaarheid. Het resultaat: een authentiek concept waar de samenhang vanaf spat en waardoor je de concurrentie met standaard formules ver achter je laat.

Totaalconcepten

Als iedere m² rendement moet opleveren

De complete transformatie: van eerste idee tot succesvolle opening. We verzorgen we alles: marktanalyse, conceptontwikkeling, optimalisatie, zichtbaarheid, interieur, menu, personeelstraining én processen. Zodat elke vierkante meter rendement oplevert en anderen in de rij staan om jou te kopiëren.

Laten we samen kijken hoe jij kan floreren in een verzadigde markt 

Ontdek welk concept jouw zaak weer laat stralen

Bel direct, mail ons of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Neem telefonisch contact met ons op

06 11243888

Stuur ons een mail

info@sparklingconcepts.nl

Neem contact met ons op